Утре (20 юли) „Берое“ приема „Лудогорец“ (Разград) в първото си домакинство за сезона. Срещата под Аязмото започва в 21 ч. и ще бъде ръководена от Драгомир Драганов от Варна.

Подробности за билетите за мача може да видите ТУК 

Напомняме, че в продажба са пуснати и абонаментни карти за целия сезон! Подробности за тях може да видите ТУК

Александър Томаш няма да може да разчита на Вандерсон и Георги Ангелов, които все още не са готови след претърпените тежки контузии. С контузия е и Педро Еуженио, който също остана извън сметките за срещата.

Ето групата на „зелените“ за мача:

Душан Перниш, Пламен Колев, Александър Василев, Александър Цветков, Георги Маджаров, Ерол Алкан, Зоран Йосипович, Иван Бандаловски, Иван Минчев, Карлос Охене, Мартин Камбуров, Яя Меледже, Милен Желев, Никита Баранов, Петко Цанков, Рубен Бриджидо, Стоян Иванов и Юлиан Ненов.

Драгомир Драганов от Варна е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Димо Вълчев от Варна и Христо Хаджийски от Варна, а четвърти съдия е Димо Димов от Сливен. Делегат на БФС е Костадин Костадинов от Пловдив, а Мартин Богдев от Бургас ще оцени работата на съдийството.

И двата отбора стартираха с победи в първия кръг на efbet Лига. „Берое“ се наложи с 3:1 във Враца, а „Лудогорец“ победи с 2:0 „Царско село“ в Разград.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Лудогорец“ 2 пъти, а 14 са победите на сметката на „орлите“. 8 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 11:42 в полза на „Лудогорец“. 12 са срещите в Стара Загора, където „зелените“ имат 1 победа, „разградчани“ 6, а равенствата са 5. Най-честият резултат между двата тима е равенство 1:1 (също 5 пъти), следван от 1:0 за „Лудогорец“ (4 пъти).