След юношите до 19 г., снощи своята зимна подготовка започнаха и отборите до 17 г. и до 15 г., които се състезават в Елитните групи.

Преди заниманието старши треньорът на „Берое“ U17 Атанас Рибарски заяви: „Започваме както винаги позитивно настроени. Пожелах им да са здрави и да бъдат себе си, както и малко по-трудолюбиви и по-целеустремени и мисля че нещата ще се получат“. 
По време на подготовката „зелено-белите“ ще изиграят пет контролни срещи като три от тях ще са у дома – срещу „Сокол“ (Марково), „Етър“ (Велико Търново) и „Локомотив“ (Пловдив), освен това тимът ще гостува на ЦСКА-София и „Славия“. „Имаме пет седмици до първия мач и тези пет контроли са ни достатъчни. Надявам се и времето да позволи да тренираме пълноценно. Анализирахме много добре представянето си през първия полусезон и сега ще работим основно да подобрим нещата, които не ни достигнаха тогава – малко повече самочувствие, малко повече характер, в доста от ситуациите и мачовете може би и малко мъжество“, допълни треньорът на „Берое“ U17. 
В тренировката участие не взе трениращият с първия отбор Никола Маринов. „Надявам се да оправдае доверието и да си заслужи мястото там. Както каза и треньора на мъжкия отбор – даром на никой нищо не се дава. И е прав. Да се надяваме, че ще положи необходимите усилия и ще покаже, че това е заслужено“, заяви още Атанас Рибарски. 
Три са промените в състава в сравнение с първия полусезон – двама са напускащите, има и едно ново попълнение. „Аз повече държа да интегрираме в състава момчетата, родени през 2003 г. През следващия сезон именно те ще играят в Елитната група до 17 години и са им необходими такъв тип мачове“, допълни Атанас Рибарски. 
Първата контролна среща на „Берое“ U17 е на 23 януари, съперник е отборът на „Сокол“ (Марково).

Новият наставник на тима до 15 г. Дидо Желязков изведе група от 24 играчи, в която са включени и двама вратари. „Имаме четири момчета, които са на проби. Ще преценим до 10 дни кой от тях ще остане“, коментира преди началото на заниманието наставникът на „Берое“ U15 Дидо Желязков. „Най-важното за нас в момента е да направим един колектив, да бъдат единни, тогава в отбора ще има и споделеност. Казах им, че трябва да тренират със страст и любов всяка тренировка и им пожелах да няма контузии“, допълни наставникът. 
По време на подготовката тимът ще изиграе пет контролни срещи. 
„Ще работим за кондиция и техника предимно с топка, ще от работим игровите форми и технико-тактическите елементи нужни за фаза защита, двата прехода и фаза нападение“, допълни Дидо Желязков.
Подготовка с отбора започнаха и част от играчите на „Берое“ 2005 като по време на сезона те ще се състезават и за двете формации.
Първата контролна среща на „Берое“ U15 е на 23 януари, съперник е тимът на „Сокол“ (Марково).