„Берое“ U19 започна подготовката си за пролетния полусезон в Елитната група без трениращите с първия отбор Иван Гошев, Стоян Иванов и Валентин Иванов.

„Започваме три дни по-рано от останалите два елитни отбора от школата като първите дни ще бъдат встъпителни. След това ще наблегнем на физическата подготовка, защото тя е най-важна в момента. През сезона ни чакат доста мачове,тежки мачове и трябва да сме подготвени за тях. Ще съчетаем това с контролни срещи, за да работим и върху онези тактически елементи, които не ми харесаха през есента“, заяви на старта на подготовката наставникът на тима Слави Жеков.

И шестте контролни срещи на тима по време на подготовката ще бъдат срещу мъжки отбори от В група. „За мен на тази възраст тези момчета трябва да са с единия крак в мъжкия футбол. Затова се радвам, че имаме трима играчи, които се готвят с представителния отбор и се надявам, че постепенно ще започне да се разчита на тях, както и на други момчета. Но за това трябва доста труд и спазване на поставените задачи. И ако това стане те имат всички качества да успеят в мъжкия футбол. Затова и предпочетох съперниците ни да са такива. Така момчетата ще видят, че разликата не е толкова голяма.“, допълни Слави Жеков. „Тримата, които тренират с мъжкия тим са основни играчи, но затова сме 18 души. Сега ще се даде възможност на други момчета да покажат, че не случайно са в отбора. Да, тримата ще ни липсват, но е по-важно да помогнат на мъжкия отбор и колкото може по-скоро да видим там наш юноша“, заяви още наставникът на Берое U19. 

Първата контрола на тима е на 16 януари, съперник в нея е тимът на „Миньор“ (Раднево).