Ново признание за Академията на „Берое“! Футболистът на „Берое“ 2006 Димитър Диклиев получи днес наградата си от националната програма „Децата и футбола“, организирана и проведена от Асоциацията на професионалните футболисти у нас. 16 от най-изявените играчи, родени през 2006 или по-малки бяха отличени на специална церемония в София. На награждаването присъства и наставникът на тима Иван Желев.

„Благодаря на треньора, съотборниците и родителите си!“, каза Митко при награждаването си.

Церемонията се проведе за 19-и пореден път, като през тази година в програмата бяха включени 20 турнира с участието на над 5000 деца. Турнирите са под шапката на Българския футболен съюз и Министерството на младежта и спорта. Тази година отличните деца получиха специалните си купи от националния селекционер Петър Хубчев, играчите на ЦСКА Кирил Десподов и Божидар Чорбаджийски и тези на „Левски“ Габриел Обертан и Жерсон Кабрал.

Димитър Диклиев е третият играч от Академията на „Берое“ отличен в тези издания на програмата. През 2016 приз спечели играчът на „Берое“ U15 Красимир Тодоров, преди това бе отличен и капитанът на „Берое“ U17 Пламен Пенев.