Отборът на „Берое“  до 15 години завърши на 3-то място на силния международен турнир „Белспорт Къп“ в Полша. Момчетата, водени от Радостин Александров и Пламен Петров до последно бяха на втора позиция, но загубиха в последния мач и грабнаха бронза в надпреварата. След „зелено-белите“ в турнира останаха „Лестър“, „Черноморец“ (Одеса), „Висла“ (Краков), „Сласк“ (Вроцлав), „Олимпик“ (Марсилия), „Баник“ (Острава), „Бромапойкарна“ и други.

Най-запомнящите се представяния в турнира бяха категоричната победа над „Олимпик“ (Марсилия) с 4:0 (нито един друг отбор не успя да вкара повече от гол на французите), успехът със зашеметяващ обрат с 2:1 над „Сласк“ (Вроцлав) и победата над „Висла“ (Краков) отново с 2:1.

„Невероятно представяне на нашите деца. Оставихме отлични впечатления и малцина навярно очакваха да сме в шампионския поток, че и да стигнем до почетната стълбичка. Не сме далеч от тези отбори, даже напротив. Показахме, че срещу тимовете, които играят най-хубав и качествен футбол можем да бъдем най-силни и да се надиграваме успешно. В отбора ни има изключителни таланти, невероятен колектив и изградена култура, която ни поставя толкова високо в очите на хората, които ни гледат и следят- това е страхотно! И като отбор, и като индивидуалности не отстъпихме на другите тимове и смело мога да кажа, че в нито един мач не бяхме надиграни, дори напротив -изпуснахме да победим 2 отбора, от които бяхме значително по-добри, но не ни стигна късмет. Увереността, опитът и израстването на момчетата от този турнир са най-полезното нещо, с което се прибираме от Полша. Получихме страхотни уроци, а също така и покани от други организатори в Европа. Показахме, че отборът на „Берое“ е един от големите в подобни надпревари. Бъдещето пред тези момчета е обещаващо, но има още толкова много което да научим и да изградим. С Пламен Петров сме изключително доволни и горди с представянето на децата“, коментира след награждаването наставникът на „Берое“ U15 Радостин Александров.

Вратарят на „Беро“е U15 Георги Христов бе награден за най-добър вратар на турнира „Белспорт Къп“. Възпитаникът на треньора Пламен Петров бе солиден и стабилен във всичките мачове, в които взе участие. Това е поредната индивидуална награда от международен турнир за отбора. Миналият сезон в Италия призът за най-добър полузащитник получи Монир Ал Бадарин, макар и надпреварата да бе за родените през 2004 г. Отличителна награда на международния турнир „Колония Къп“ имаше и за Станислав Петков. Там плеймейкъра взе също наградата за най-добър полузащитник.