Отборът на „Берое“ U15 вече е в Полша, където днес стартира своето участие в силен международен турнир, заедно с отборите на „Лестър“, „Чикаго Файър“, „Олимпик“ (Марсилия), „Висла“ (Краков), „Легия“ (Варшава), „Лахти“, „Локомотив“ (Загреб) и други. Отборът вече направи своята първа тренировка в полския курорт Закопане, където ще се провежда турнирът.

Първият мач на „Берое“ U15 в Полша е срещу „Чикаго Файър“, а днес е и вторият мач – срещу полския „Висла“. Утре съперници на „Берое“ са финландския „Лахти“ и носителят на купата на Швеция в тази възраст – „Бромапойкарна“.

„Поканата към нас дойде от организаторите, с които имаме дългогодишно сътрудничество чрез редица проекти и турнири в Европа. Силните ни изяви миналата година срещу „Галатасарай“ (победа с 5:1) и срещу провинция Хъбей (победа с 2:1), както и успешния турнир в Италия, където отбора се отличи с атрактивен и съвременен стил на игра, също повлияха за това да получим покана, с която всичко да ни бъде подсигурено по време на турнира. Това е отлична възможност за нас да се срещнем с редица силни отбори и да видим в кое изоставаме и в кое не. Освен това е шанс за момчетата да добият опит, който ще им е безкрайно полезен занапред в развитието им“, заяви при заминаването наставникът на „Берое“ U15 Радостин Александров.

В групата на тима са включени 19 играчи и двама треньори – наставникът Радостин Александров и треньорът на вратарите на ДЮШ Пламен Петров. След завръщането от Полша част от играчите ще се присъединят към лагера на проектонационалния отбор във Варна, който стартира в понеделник. През миналия месец повиквателни получиха 9 от играчите на Радостин Александров, с което „Берое“ стана тима с най-много проектонационали в тази възраст в страната.

В първенството на Елитната група до 15 г. „Берое“ U15 3 място във временното класиране.