Утре (21 септември) „Берое“ гостува на „Етър“ (Велико Търново) в мач от IX кръг на ППЛ. Срещата на ст. „Ивайло“ започва в 17:30 ч. и ще бъде ръководена от Драгомир Драганов от Варна.

„Поредно предизвикателство пред нас. Излизаме срещу отбор, който показва голямо израстване в последните мачове. Отбор, който е доста агресивен и с добра дисциплина. Не сме учудени от това, предвид факта, че познаваме треньорския щаб. Концентрацията, амбицията, плюс футболните достойнства, подплатени с нужната агресия ще бъдат факторите, които ще ни донесат успеха“, споделиха от треньорския щаб преди срещата.

Старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш няма да може да разчита на защитника Ерол Алкан, който е с травма от последния двубой.

Ето групата на „зелените“ за мача:

Душан Перниш, Георги Аргилашки, Милен Желев, Камен Хаджиев, Валентин Иванов, Георги Ангелов, Александър Василев, Мешка, Матеус Леони, Иван Бандаловски, Борислав Цонев, Мартин Райнов, Рубен Бриджидо, Вандерсон, Иван Минчев, Алекандър Цветков, Мартин Камбуров, Драгош Фирцулеску и Алфредо.

Драгомир Драганов от Варна е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Димо Вълчев от Варна и Красимир Атанасов от Варная, а четвърти съдия е Станислав Ставров от Велико Търново. Делегат на БФС е Николай Вълчев от Ловеч, а Евгени Георгиев от Пловдив ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Етър“ 13 пъти, а 17 са победите на сметката на „виолетовите“. 10 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 46:60 в полза на „болярите“. 20 са срещите във Велико Търново, където „зелените“ имат 3 победи, „Етър“ 15, а равенствата са 2. Най-честият резултат между двата тима е 2:1 за „Берое“ (5 пъти). „Берое“ се намира в серия от пет мача без загуба от този противник.