„Берое“ U15 успя да привлече двама от най-големите таланти на „Лудогорец“, родени през 2004 г. Част от Академията на старозагорци вече са Димитър Иванов, дългогодишен капитан на тима от Разград и Метин Ферди. И двамата са местни – Митко е роден в Разград, Метин е от Исперих. Интерес към Митко имаше от „Левски“ и от други водещи школи в страната, докато Метин предпочете да продължи развитието си в Стара Загора, пред възможността да облече екипите на „Ботев“ (Пловдив) или „Септември“.

И двамата са част от проектонационалните гарнитури за набор 2004, като взеха участие и в двата лагер-сбора във Варна до момента. Вчера те записаха и първи минути с екипа на „Берое“ U15 в новата Елитна група до 15 г.

„Изключително щастлив съм от възможността да работя и с двамата, защото разполагат с огромен потенциал и вярвам, че тук ще успеем да го развием оптимално. Радостно е, че момчетата предпочетоха нас пред другите водещи школи. Те познаваха отбора още преди да се присъединят и видяха ползите и предимствата от това да бъдат част от нас.
Това което имаме тук е специално – колектива, изградената ни култура, професионализма и работна етика в среда, предоставяща всички условия за максимално развитие е определящо при привличането на играчи на подобно ниво.
Същото важи и за всички играчи от нашия отбор, защото никой не е напуснал в посока към друга школа, въпреки че има постоянен интерес към тях. Това ме радва, защото оценяват работата ми и показва, че вярват в това, че тук е правилното място за тях“, заяви треньорът на „Берое“ U15 Радостин Александров.