„Берое“ U19 записа първи успех в първенството на Елитната група за сезон 2018/19! Момчетата на наставника Слави Жеков се наложиха с 4:1 като гост на Марек и вече имат 4 точки от началото на сезона. Попаденията бяха дело на Денислав Вълчев и Божидар Димитров през първото полувреме и на Мануел Емилов и Иван Георгиев, които се разписаха след почивката.
„Зелено-белите“ можеха да стигнат и до още по-убедителен успех въпреки че бяха без своя капитан Стоян Иванов. Талантът бе повален от вирусно заболяване часове преди сблъсъка и от треньорския щаб предпочетоха да го оставят да се възстановява в Стара Загора.
През първото полувреме Берое пропусна един куп възможности за гол чрез Христо Иванов, Мануел Емилов и Денислав Вълчев, но се оттегли на почивката с два гола аванс.
След паузата домакините успяха да намалят на 1:2 след което двубоят изобилстваше от по-твърди влизания от тяхна страна. Реферът обаче не се подаде и показа обективност. Берое пък успя да отбележи още два гола и реши сблъсъка в своя полза.
„За мен сами си направихме мача труден заради многото пропуски. Важното е, че играхме борбено и по-колективно от предният мач с Дунав. В трудния момент през второто полувреме пък момчетата показаха характер“, заяви след срещата наставникът Слави Жеков.