„Берое“ U19 започна с равенство новия сезон в Елитната група. В среща от първия кръг, играна на Спортна база „Берое“ момчетата на Слави Жеков завършиха 0:0 с Дунав (Русе). „Зелено-белите“ бяха по-активния тим през цялото време, но така и не успяха да отбележат попадение.

По-чистите положения за старозагорци бяха през първото полувреме, като най-близо до откриването на резултата бяха Калоян Петров и Стоян Иванов. След почивката играта се пренесе изцяло в половината на гостите, но въпреки това играчите на Берое не успяха да отбележат попадение.

„Знам, че първата официална среща крие неизвестност. Контролите са едно, официалния двубой има съвсем друг характер. Гледах отбора на „Дунав“ в контролна среща и знаех, че слабостите им са свързани с играта по фланговете. Цяла седмица тренировките ни бяха насочени към играта по фланга, но явно момчетата не можаха да го разберат. През първото полувреме ги използвахме добре, но завършващата фаза или удара не беше точен. През второто полувреме обаче съм изцяло разочарован, защото играхме през средата, а този отбор доста добре се затваря и се прегрупира и на моменти се защитава и с 10 души. От първия ден работя върху нещо, което не ми харесва-липсата на самочувствие и увереност. Затова исках да тръгнем с победа, но съм оптимист. Смятам, че въпреки негативния резултат, защото това 0:0 за мен е такъв, отборът има потенциал и се надявам в следващите мачове да го покаже“, заяви след срещата треньорът на Берое Слави Жеков.