„Берое“ U19 продължава подготовката си за старта на сезона в Елитната група. В неделя тимът, който тази година ще бъде воден от Слави Жеков и асистента му Павел Димов, приема „Дунав“ (Русе). Мачът е от 18 часа на Спортна база „Берое“.

 „Зелено-белите“ подновиха заниманията си във вторник, след като треньорския щаб даде няколко дни почивка на играчите след лагера в Боровец. По време на подготовката старозагорци изиграха 7 контролни срещи, в които записа 3 победи, 2 равенства и 2 поражения.

 Почти сигурно на разположение на треньорския щаб за мача срещу „Дунав“ ще бъдат вратарят Иван Гошев и централният защитник Валентин Иванов, които в началото на седмицата се подготвяха с първия отбор.

 Извън групата за срещата обаче остават Велин Желязков, който се възстановява от травма в глезените и Стоян Вергиев, който е с вирусно заболяване и в последните дни също не тренира с тима. Под въпрос заради удар в прасеца е и Калоян Петров. За него наставникът Слави Жеков и асистентът му Павел Димов ще вземат решение в последния момент.