За втора поредна година „Берое” ще се включи в турнира в памет на легендата Трифон Иванов. Надпреварата се организира от Общинa Велико Tъpнoвo, Зoнaлният cъвeт нa Българския футболен съюз и Общинско предприятие “Спopтни имoти и пpoяви”-Велико Търново. Третото й издание ще бъде от 14 до 16 август на стадион „Ивайло” . Представител на „зелено-белите” тази година ще бъде „Берое” 2007.  Съперници на тима, воден от наставника Атанас Димитров ще бъдат съставите на „Левски”, ЦСКА, „Етър”, „Локомотив” (Горна Оряховица) и „Черноморец” 1919 (Бургас). Те ще бъдат разделени в две групи по три състава.

„Берое” 2007 започна подготовка в началото на миналата седмица. Преди да се включат в турнира в памет на Трифон Иванов, „зелено-белите” таланти ще изиграят контролна среща с отбора на Арена Запад, мачът ще се играе в края на тази седмица на естествен терен на стадиона в село Енина.

След края на участието в турнира във Велико Търново пък „Берое” 2007 ще изиграе контроли и с „Верея” и Звездичка (Бургас) като предстои да бъдат уточнени датите. Тимът на Атанас Димитров ще вземе участие и в още един турнир в края на август като от треньорския щаб обмислят като вариант надпреварата в Пловдив.

В тима няма нови попълнения, няма и напуснали. „Децата са здрави и са в добро състояние, което е най-важното. Очаквам през тази втора година, в която ще работим заедно по-бързо да постигаме израстване във всички елементи“, заяви наставникът Атанас Димитров.