Утре (22 юли) „Берое“ стартира участието си в Първа професионална лига за сезон 2018/19 г. с гостуване на „Славия“ в София. Двубоят на Национален стадион „Васил Левски“ стартира в 18:30 ч. и ще бъде ръководен от Петър Костадинов от Добрич.

Пожелаваме на всички „беройци“ един незабравим сезон, с много победи и хубави емоции!

Ден преди срещата спортно-техническия директор на „Берое“ Валентин Грудев и старши треньорът на тима Александър Томаш дадоха своята пресконференция преди старта на сезона, която може да видите ТУК

Александър Томаш няма да може да разчита на Мартин Райнов за двубоя със „Славия“, тъй като капитанът на тима е наказан за двубоя. Иван Бандаловски има здравословни проблеми и също пропуска срещата.

Ето групата на „зелените“ за мача:

Душан Перниш, Георги Аргилашки, Милен Желев, Камен Хаджиев, Валентин Иванов, Ерол Алкан, Матеус Леони, Георги Ангелов, Александър Василев, Мешка, Драгош Фирцулеску, Иван Минчев, Борислав Цонев, Рубен Бриджидо, Вандерсон, Алекандър Цветков, Мартин Камбуров и Алфредо.

Петър Костадинов от Добрич е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Александър Атанасов от Варна и Станимир Илков от Бургас, а четвърти съдия е Владимир Вълков от Пловдив. Делегат на БФС е Делян Асенов от София, а Костадин Стоичков от София ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Славия“ 36 пъти, а 46 са победите на сметката на „белите“. 23 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 127:179 в полза на „Славия“. 52 са срещите в София, където „зелените“ имат 11 победи, „столичани“ 32, а равенствата са 10. Най-честият резултат между двата тима е 2:1 за „Берое“ (14 пъти), следвани от 2:1 за „Славия“ и 1:1 (по 11 пъти). „Берое“ се намира в серия от шест мача без загуба от този противник.