„Берое“ с гордост представи новата мачова фланелка за новия сезон, която може да разгледате ТУК. През този сезон клубът обръща специално внимание на едни от най-старите реликви в града. Като посланик на града „Берое“ иска да популяризира археологическите находки на Стара Загора от световно значение и спомогне за развитието на туризма. Представяме ви подробно всички детайли, които притежава новият мачов екип на „Берое“:

Освен емблемата на клуба и на производителя, върху фланелката са разположени и логата на основните рекламодатели – „REFAN“ и „AJAX Group“. Орнаментите и по трите разцветки на екипа са от късния Неолит и ранен Халколит, които са пренесени от най-старите реликви, съхранявани в музей „Неолитни жилища“ в Стара Загора. Така „Берое“ продължава традицията и духа на своя дом и с гордост ще представя уникалните за Европа артефакти и реликви.

В тениската е използван и специално създадения шрифт „Заралитик“, за който може да прочетете ТУК

Над имената на футболистите „Берое“ прави специален реверанс към феновете си. Във фланелката е вграден трибагреник и слоганът „С България в сърцата“, който феновете на „Берое“ показаха в един мачовете на тима в европейските клубни турнири. Тогава, когато „зелени“ сърца от цяла Европа подкрепиха любимия си отбор. През този над един век нашият любим клуб „Берое“ заслужено заема централно място в българския футбол. В тази богата история ние споделихме много радост и незабравими двубои. Извоювахме много слава, спечелихме много купи и никога не се предадохме. Винаги бяхме с „България в сърцата“.

От вътрешната страна на новата фланелка „Берое“ отбелязва едно предстоящо събитие и юбилей – 60 години от откриването на нашия дом – стадион „Берое“. Храмът – онзи, в който религията е само една – „Берое“! На 4 април 1959 г., след тежки перипетии и много доброволен труд, с неоценимата помощ на ген. Делчо Делчев стадион „Берое“ е открит пред 20 000 души в двубой срещу ЦДНА. Стадионът тогава представлява модерен за времето си физкултурен комплекс със затревен терен , лекоатлетическа писта, спортна зала и добре обзаведени съоръжения. Реконструкцията със сегашната архитектура е направена по-късно.