„Берое“ U15 е поредният тим от Академията, който стартира своята подготовка за сезон 2018/19. Наставник на тима ще бъде Радостин Александров, а пред играчите, родени след 01.01.2004 стои сериозното предизвикателство да участват в първата национална Елитна група за тази възраст. Минути преди първото занимание на „зелено-белите“ таланти наставникът Радостин Александров отговори на въпросите на beroe.bg

–  Г-н Александров, с какви емоции и амбиции започвате тази подготовка? Предстои ви сериозно предизвикателство през новия сезон – участие в първата национална Елитна група при най-малките…

-Емоциите са изцяло положителни. Амбициите ни пък са много големи. Но не са насочени толкова към достойното класиране в Елитната група, а по-скоро към оптимално развитие през този сезон по отношение на това предизвикателство, което ни очаква там. Всички сме мотивирани да се представим по най-добрия начин – не само в първенството, а и в израстването, което ни предстои.

– Каква ще бъде целта ви в тази Елитна група?

-Най-важната цел за мен е да играем стойностни мачове всяка седмица. Това, което си казахме и преди старта на първата тренировка за сезона беше, че не гоним първо, второ, трето място. Гоним максимално развитие. Ако това означава, че на края на сезона ще бъдем първи в таблицата – това е супер.

– С каква група от играчи започвате тази подготовка, има ли такива, които са на проби?

-В момента групата е от 18 души, имаме няколко момчета, които са на проби. Бройката евентуално може да нарасне до 20 като това е максималният брой състезатели, с които смятам, че е добре да се работи през сезона.

– Като подготовка какво ви предстои освен лагера, подсигурен от Българския футболен съюз в Боровец?

-Преди това ще изиграем няколко контролни срещи, които вече са ясни. Започваме още тази седмица когато срещаме Сокол (Марково) на собствен терен. След това отново като домакин ще се изправим срещу Розова долина и Спартак (Плевен). След това играем с Локомотив (Пловдив) и се готвим за лагера в Боровец. Но през цялото това време ще обърнем повече внимание на тренировките, за да може да надградим това, което сме работили до сега. Мачовете ще бъдат просто проверка.

– В тази връзка до колко полезен ще ви бъде лагера в Боровец? Вашият отбор ще участва за първи път в тази инициатива…

-Изключително много. Първо заради факта, че отборите, с които ще бъдем там са имена (б.ав.-Берое U15 е в група с Левски, Лудогорец и Локомотив Пловдив). И второ заради това че те са сред участниците в Елитната група и получаваме възможността да премерим сили с едни от най-добрите в нея още преди старта. А и като цяло адмирирам и се радвам, че футболният съюз заедно с Министерството на спорта подпомагат подобни проекти. Това е начинът да вдигнем нивото и да получим по-добър шанс за развитие за напред.