Старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш говори пред клубната камера след победата над „Олександрия“ с 1:0. Вижте какво каза наставника:

– Г-н Томаш, втора проверка в Банско и втора победа за „Берое“. Мнението ви за мача с „Олександрия“?

– Като игрови облик и неща, които изисквахме съм доволен. Отчитаме факта, че работим под умора. Трети микроцикъл на подотовката на отбора и имаше доста положителни неща. Забелязах, че заради умората взимаме доста грешни решения. Трябва да работим върху това и още много неща. Има обаче неща, които съм много доволен.

– Днес малко повече игрово време за някои от играчите. Доволен ли сте от физическото състояние?

– Да, но не е оптималното, което търсим. Това ще стане с времето и мачовете. Най-важно в момента е всички да са здрави и тренират във всяка тренировка. Сега изграждаме стила си на игра и се опитваме да го подобрим. Искаме да заздравим взаимовръзките, преливането, по-бързи преходи, играта във фаза защита да бъде по-добре. Имаме доста неща.

– Виждаме доста конкуренция по постове. Това сигурно ви радва, но все пак какво е мнението ви за състава към момента?

– Казах и на играчите. Първата година бе да изградим едно ядро. Много се радвам, че това ядро има желание и остана в „Берое“. Опитваме да надграждаме. Конкуренцията ражда качество. Това не означава обаче, че някой може да се отпусне. Всеки един от момчетата трябва да бъде готов и отдаден. Много е лесно, когато побеждаваме. Когато дойдат трудните моменти обаче – тогава ще видим на кой може да се разчита.