Защитникът Павел Виданов говори пред камерата на beroe.tv след победата с 2:1 над „Левски“ на ст. „Георги Аспарухов“ в София. Вижте какво сподели той.

 

– Чесита победа, като че ли напълно заслужена победа за „Берое“ днес?
– Благодаря. Мисля, че стояхме добре и извоювахме това, за което бяхме дошли. Представихме се по добър начин и показахме, че можем да се противопоставим, говорим за днешния мач, на „Левски“. Изпълнихме доста от тактическите указания на тереньора. Някои неща не се получиха. „Левски“ излязоха силно, пресираха ни. Ние искахме да контролираме топката и играта, но не се получи. Не всеки път се получава каквото искаме на терена. Радваме се, че победихме „Левски“. Те са добър отбор, един от грандовете на България. Мисля, че всички трябва да сме доволни и сме доволни от това, че успяхме да победим и взехме важна победа на Герена.

– Ранният гол и изпуснатата дузпа ли решиха на практика мача?
– Голът падна още във втората или третата минута, а имаше още на практика 90. Със сигурност ранният гол дава добро психологическо преимущество пред другия отбор, тъй като те грабва емоцията и се стараеш още повече. Съответно другия момент беше изпуснатата дузпа. Мисля, че те изпуснаха в края на първото полувреме. Също важен момент за тях. Общо взето мача се разви в наша полза и ние се радваме, че победихме на този стадион и срещу този отбор.

– Като спомена дузпа. Имаше там при една твоя ситуация момент, в който играчи на „Левски“ вдигнаха ръка, претендирайки, че ти си играл с ръка?
– Не. Ръцете ми бяха свити и топката ме удари в гърдите. Неоснователно левият бек Алфонсо претендираше за дузпа, но то е нормално в такива моменти – води го емоцията и претендира за всяко нещо. Нямаше дузпа.

– Висока оценка е може би тази победа над „Левски“ за работата, която свършихте досега в сезона в „Берое“?
– Според мен ние се развиваме във възходяща линия. Това, което постигнахме днес е в следствие на нашия труд през цялата година. Трябва да работим още много, защото доста от нещата, които искахме да направих тук не се получиха. Мога да кажа, че мачът се разви в наша полза – ранен гол, изпусната дузпа, втори гол за нас и мачът се разви в наша полза и сме доволни от това нещо.

– Дава ли самочувствие победата в битката за третото място, която водите отново със „сините“?
– Вижте, има много мачове. Естествено тази победа е много важна, защото олицетворява нашата работа като отбор и като клуб и че вървим във възходяща линия, но не се заблуждаваме. Видяхте и предния мач не можахме да победим „Витоша“ във вкъщи. Всеки мач е различен, днес се разви в наша полза. Радваме се на тази победа, защото побеждаваме отбор като „Левски“, но не се заблуджаваме, чакат ни още 9 много важни мачове и ще покаже времето какво ще постигнем. Естествено ние ще работим, за да вземем максимума от всеки един мач.

В интервюто са използвани и въпроси на други медии.