Утре, 10-ти март, „Берое“ излиза в мач от XXV кръг на Първа професионална лига срещу „Локомотив“ (Пловдив). Двубоят на „Лаута“ е от 15:00 ч. Главен арбитър на срещата е Ангел Ангелов от София.

В лагера на „Берое“ има проблем с травма на Иван Бандаловски, а Педро Еуженио се завръща в групата за двубоя след изтърпяно наказание.

Треньорският щаб на „Берое“ е наясно, че среща един доста променен към добро съперник. „Ние искаме победата в този мач, но за да се случи това трябва да се потрудим доста. Трябва да бъдем концентрирани, мобилизирани и искащи успеха. Абсолютно всички играчи, които могат да вземат участие в мача са амбицирани да дадат най-доброто от себе си“, казаха още от треньорския щаб на старозагорци.

Ето групата на „зелените“ за двубоя: Душан Перниш, Георги Аргилашки, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Милен Желев, Иван Иванов, Павел Виданов, Антон Карачанаков, Педро Еуженио, Борислав Цонев, Мартин Камбуров, Кохей Като, Серджио Негрут, Карлос Охене, Марко Адамович, Рубен Бригидо, Георги Динков и Мартин Райнов.

Преди изиграването на двубоя „Берое“ се намира на 4 място в класирането с актив от 41 т., а съперникът в утрешния мач е седми с 28 пункта.

Ангел Ангелов от София е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Мартин Венев и Мартин Ангелов. Допълнителни асистент-рефери са Димитър Буров и Георги Николов, а четвърти съдия е Димитър Русев. Делегат на БФС е Пламен Николов от София, а Антон Генов от София ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Локомотив“ 29 пъти, а 41 са победите на сметката на „смърфовете“. 17 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 103:146 в полза на „пловдивчани“. 43 са срещите в Пловдив, където „старозагорци“ имат 6 победи, „черно-белите“ 29, а равенствата са 8. Най-честият резултат между двата тима е 2:1 за „Локомотив“ (11 пъти), следван от 1:1 (10 пъти).