С едно първо, две втори места и четири индивидуални награди приключи участието на отборите от Академията на турнира „София Къп“.
Шампион за втора поредна година стана „Берое“ 2006. Миналата година тимът се наложи над „Левски“ с 2:0, сега надделя над „Славия“ с 1:0. Единственото попадение бе дело на Димитър Диклиев. Той бе избран и за играч на турнира в тази възрастова група. Димитър Николов пък стана голмайстор номер 1.
„Берое“ 2005 отстъпи с 0:4 на „Левски“ и остана на второ място. Двубоят се игра на изключително тежък терен, на който играчите от столицата се приспособиха по-добре и това им позволи да стигнат до успеха. „Отстъпихме физически и нямаше това себераздаване, което го имаше в предишните срещи. Може би вече имаше умора и това натежа. Играхме притеснено, нямаше я борбеността. Ще се стремим това да подобряваме. Ние сме „Берое“ и искам да играем без страх и със самочувствие срещу всеки отбор. Чака ни много работа, но съм доволен, като цяло едно добро представяне на отбора“, коментира след финала наставника на „Берое“ 2005 Слави Жеков. За най-добър защитник в тази възраст бе избран Цветомир Тодоров.
На второ място остана и „Берое“ 2007. Децата на наставника Атанас Димитров завършиха 0:0 в редовното време със „Звездичка“ (Бургас), но отстъпиха с 1:2 след изпълнението на дузпи. За най-добър вратар в тази възраст бе избран Александър Колев от „Берое“. Стражът запази вратата си суха в последните три мача и въпреки че тима отстъпи след дузпи на финала логично получи индивидуалното отличие. „В редовното време на финала изпуснахме две-три възможности за попадение. При дузпите просто нямахме късмет. В хода на турнира обаче играхме все по-добре, показахме голямо старание, воля, израстнахме и добихме самочувствие. Липсваха ни две-три деца, които са болни, но изживения опит бе полезен за отбора. Показахме дисциплина, организираност и защитихме авторитета на школата на Берое. Продължаваме с усилената подготовка през следващите седмици“, заяви след края на турнира наставникът на „Берое“ 2007 Атанас Димитров.