Португалският играч на „Берое“ Рубен Бригидо дебютира пред собствена публика в двубоя с „Етър“. Вижте какво каза той след този мач:

– Бригидо, какво ти е мнението за тези 30 минути, в които игра?

– Беше добре. Аз се чувствах добре за първи път да играя на този стадион. Беше важен мач за отбора,  важни точки за класирането в първата шестица. Сега играем мач за мач за да постигнем целите си.

– Как върви твоята адаптация тук?

– Всичко е нормално. Моите колеги ме приемат добре, щабът също. Чувствам се добре. Отборът е сплотен и много силен, има добри играчи и аз съм готов да започна и помогна с каквото мога. Щастлив съм да бъда тук.

– Колко време ще отнеме според теб, за да си сред титулярите?

– Това не зависи от мен, моята работа и цел е да тренирам всеки ден, за да се докажа. Когато треньора прецени, че съм готов ще го направи. Аз съм готов за игра и да дам всичко от себе си. Аз съм просто един играч от цял отбор.

– Какво мислиш за опонентите на тима в следващите срещи?

– Аз и преди да дойда съм наблюдавал българското първенство. Гледах мача на „Левски“ срещу „Ботев“. Това са силни отбори с традиции. Също следях „Лудогорец“ в Шампионска лига и след това срещу „Брага“ в Лига Европа. Те също са много силен отбор и се борят за шампионската титла. Това ще бъдат много трудни мачове.

– Познаваш ли някой от португалските футболистите, които „Левски“ привлякоха ?

– Да. Познавам например Нашименто, от периода когато бях в румънското първенство. Познаваме се. Той игра много добре в „Динамо’ (Букурещ.

– „Берое“ имаше и други португалски играчи, които оставиха следа. Каква е твоята амбиция тук?

– Моята амбиция е да тренирам всеки ден и да подобряваме своите качества като тим.  Ден след ден да израствам още и да помогна на отбора. Знам за другите португалци, но аз искам да намеря своето място тук и също да оставя следа.