Старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш говори пред медиите след контролната среща със „Славия“. Вижте какво каза той:

– Г-н Томаш, коментарът ви за тази контрола?

– Влезнахме трудно в мача. И в двете полувремена. Не съм доволен от това. След лагера в Турция виждам друго психологическо лице. Стараят се всички. Опитват се, но могат и още повече от това, което работихме. Имаме още неща, които искам да подобрим. Убеден съм, че можем. Резултатът не е показателен. Можехме да допуснем и голове. Като цяло момчетата се стараят и се подобряват.

– Новите играчи как се вписват в отбора? Видяхме, че Бандаловски е приет добре от публиката…

– Мнението на публиката е важно. Нашето мнение с ръководството е най-важно и ние го казваме на футболистите.

– Играхте контрола с пряк конкурент за първата шестица. Доближава ли се „Берое“ до желаното ниво?

– Когато психологически осъзнаем, че можем доста повече ще стане. Защото знам, че можем. Тогава ще се доближим до нивото до което и тези играчи могат. Всичко е единствено и само заради тях. На този етап обаче имаме доста забележки и какво да работим.

– Ще ви стигне ли времето до мача с „Черно море’?

– Едното от нещата, които човек не може да набави е време. То никога не стига, но не трябва да се оплакваме. Работим, изчистваме неща, допускаме други грешки, изчистваме ги и така. Това е като живота.

– Впечатленията ви от новия играч Рубен Бригидо?

– Аз го познавам доста от преди да дойде тук. Щом е подписал няма какво да кажа. Той е футболист, който е задължен да ни вдигне нивото.

– Ще бъде ли готов Карачанаков за мача с „Черно море“?

– Предполагам, че няма да бъде готов. Има неразположение, но мисля че всичко ще бъде наред. Не е проблемът, за който всички мислехме. Ще го излекуваме.

 – Ще успее ли бързо да се адаптира Бригидо до начина на игра на „Берое“?

– По-скоро да. Там ще имаме проблеми – в изискванията. Виждате, че футболистите им трябват поне шест месеца. Имаме проблеми, които трябва да се учат като таблицата, за да бъдем това, което можем.

– Къде смятате да го използвате?

– Сега се търсят играчи, които могат на различни позиции. важното е обаче да тежат на мястото си.

– Павел Виданов не взе участие….

– Имаше дискомфорт и предпочетохме да го запазим. Искаме футболисте да бъдат здрави и да се готвят всички. От следващата седмица наистина вече идва това, което всички очакват – точки. Това не е лошо, но в крайна сметка аз съм убеден, че когато се представяме по начина по който искаме точките ще дойдат. А не да излезем само заради точките. да излезем, да надиграем съперника по начина, по който можем.

– Педро напусна накрая…

– Почувства също дискомфорт и преценихме, че няма смисъл да рускуваме в последните десетина минути.

– Преди няколко месеца заявихте, че „Берое“ се намира на шестия месец под вашето ръководство. сега сте в деветия и раждането на отбора. Какво да очакваме?

– Да заплачем от радост. Когато се ражда дете трябва да се радваме.