Старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш говори пред клубния сайт след победата над „Верес“ в контролна среща. Вижте какво каза той:

– Г-н Томаш, доволен ли сте от това, което видяхте на терена?

– Имаше положителни неща. Забелязва се, че отборът се стреми, старае и подобрява взаимовръзките и много други неща. Но има и много неща, върху които да разботим и изчистваме. Има много неща, които ми харесват, но и ще наблегнем върху грешките, които правим.

– Предния двубой „Берое“ отбеляза в последната минута, а днес обърна изцяло развоя на срещата. От тази гледна точка как ще коментирате отбора?

– Показахме характер. На фона на умората. Видяхте украинския тим е доста организиран и играе добре в дефанзивен, а и изцяло в тактически план. Игра директен футбол, който много отбори в България не прилагат. Имахме своите проблеми, но в мемента, в който подобрим притежанието на топката и бързо взимане на решения в дадени ситуации, които са сложни и излизаме от тях – се вижда, че можем да надделяваме над добри отбори.

– Предпоследен ден от лагера в Турция. Доволен ли сте от работата, която свърши отборът тук?

– Забелязвам, че подобряваме доста неща в различни компоненти – в изнасянето, във взаимовръзките и много други. Има неща, които не ми харесват и ще наблягаме и работим. Надявам се с всеки изминал ден да подобряваме абсолютно всичко в клуба. Като цяло съм доволен, но имаме много работа.

– Към това ли ще наблегнете в оставащите две седмици до подновяването на шампионата?

– Ще търсим освежеване на играчите и навлизане в спортна форма. Маочвете наистина наближават и ние трябва да отговорим по начина, по който всички искаме.