Четири контролни срещи ще изиграят този уикенд отборите от Академията на „Берое“.

Първи на Изкуствения терен над стадион „Берое“ ще излязат полуфиналистите в турнира за Купата на България „Берое“ 2002. Тимът, воден от наставника Атанас Рибарски се изправя в събота от 10 часа срещу „Бургас спорт“ . Контролата е първа за талантите на „зелено-белите“ от старта на подготовката им в началото на тази седмица. Тимът ще изиграе още четири приятелски срещи през февруари.

В същия ден от 13 часа „Берое“ U19 се изправя срещу мъжкия отбор на „Янтра“ (Габрово). Това е втора контролна среща за тима, воден от наставника Иван Гаджев. Преди седмица юношите старша възраст се изправиха срещу „Берое“ U17 в двустранна игра. Двубоят се игра на Изкуствения терен над стадион „Берое“ и бе убедително спечелен от юношите старша възраст на „зелено-белите“. „Доволен съм от старанието на момчетата, постигнахме това, което си бяхме поставили като цел днес“, коментира тогава наставникът на „Берое“ U19 Иван Гаджев.

Две контролни срещи вече изигра и „Берое“ U17. След двустранната игра миналата събота, в сряда тимът, воден от Тодор Станев се изправи срещу „Ботев“ U17. Двубоят бе спечелен от пловдивчани с 3:1, но ще се запомни с трите принудителни смени в състава на „Берое“. С контузии напуснаха Бранимир Ботев, Стоян Вергиев и Георги Маджаров. Вчера обаче стана ясно, че травмите и на тримата са по-леки от очакваното.

Най-дълго от терена ще отсъства Бранимир Ботев. Той ще почива в следващите две седмици заради травмата в коляното. Аут от заниманията на тима до понеделник е националът Стоян Вергиев, който е с контузия на скулата. Още вчера към възстановителното занимание на отбора се включи халфът Георги Маджаров. Следващата контролна среща на Берое U17 е на 30 януари.

Контролна среща номер 3 през уикенда ще изиграе и „Берое“ 2004. Тимът, воден от Радостин Александров се изправя срещу „Локомотив“ (Пловдив) като гост. До този момент „зелено-белите“ записаха три победи в контролите си през сезона.

В неделя първата си контролна среща за подготвителния период ще изиграе отбора на „Берое“ 2006. Съперник на отбора, воден от наставника Иван Желев ще бъде тимът на „Респект“ (Хасково). Мачът е от 12 часа на Изкуствения терен над стадион „Берое“ .