Старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш говори пред медиите след контролата с полския „Заглембе“ (Любин) в Белек, Турция. Вижте какво каза той:

 

– Г-н Томаш, първа контрола на турска земя. Как видяхте срещата и доволен ли сте от играта?
– Като първа контрола не сме доволни от доста компоненти. имаше някои неща, които се получиха, но много брак имахме. Бяхме тежки. Мисля, че не е това, което искам. Но затова са тези контроли – да отработваме, да виждаме грешките и да ги поправяме.

– Направи впечатление, че около 60-та минута направихте пълна смяна на тима. Тогава обаче като че ли бе по-трудно на играчите да организират атаки. Така ли е?
– Естествено. Когато в 60-та минута влязат 9 нови човека е по-трудно. Утре имаме възстановяване, а на следващия ден имаме пак мач. Така че тези, които са играли повече, ще играят по-малко. Ще се опитаме на всеки един да дадем шанс. Това са мачове, в които футболистите трябва да заявят, че искат да играят. Трябва да го показват с играта си.

– Единствен Никола Гавов изигра 90 минути. Ще разчитате ли повече на него?
– Ще разчитаме на тези, които го показват в тренировъчния процес и в тези мачове. Виждам, че всеки един има много да работи. Особено и Никола Гавов, който има качества.

– Бандаловски дебютира неофициално днес. Доволен ли сте от него.
– Ще говоря персонално с него. Има много неща, които и той трябва да работи.

– Можем ли да очакваме в следващите дни нови играчи?
– Ситуацията не се е променила от преди няколко дни, когато говорих за това. На същия етап сме.

– В тренировъчния процес на какъв етап сте?
– Все още сме тежки. След другата седмица ще набираме спортна форма. Имам още работа като обем, която трябва да свършим.

– Единствено Педро не бе на разположение. Ще бъде ли готов за следващия двубой?
– Той е с вирусно заболяване. Силно се надявам да е готов.