Спорно-техническият директор на „Берое“ Валентин Грудев говори пред камерата на beroe.tv след победата над „Септември“ с 5:1. Вижте какво сподели той.

„Когато всичко свърши добре няма какво да коментираме, всичко е наред. Един мач, който момчетата осъзнаха, че е много важен почти на приключване предколедно. Изиграха го мъжки, изиграха го с насторение, изиграха го с качествена игра. Видя се, че ние сме много по-качествения отбор. Това беше най-малкото, с което можеше да си отиде „Септември“. Най-важното е че се видя, че въпреки наказанията и контузиите се видя, че имаме качествени футболисти, които могат да решат всеки мач. Боби Цонев с два гола, прекрасна игра. Затова сме отбор, имаме качествени изпълнения.“ – започна Грудев.

„Подготвили сме жалба за наказанието на Като. Не може за ситуации, които се получават всеки мач по няколко на брой, в игрови ситуации, гардиране на топка, на може би най-дисциплинираният играч в Първа лига, Кохей Като, проектонационал на Япония, по доклад да го наказват 4 мача. Това е недопустимо. Приключва се по този начин сезона на момчето. Говорим за човек, който е извикан и е един от малкото, нямам идея дали не е и единствен в Първа лига, който може да играе на световното първенство в Русия. Четири мача е безумие за игрова ситуация по доклад. Ние ще обжалваме в понеделник, подготвили сме жалба до апелативната комисия.“ – сподели той.

„С ЦСКА-София мача ще се играе с настроение. Ще излезем като равен да се надиграваме. Смятам, че имаме нужните качества да излезем с чест и достойнство от този мач.“ – каза спортно-техническият директор.

„Никола Гавов преди 4-5 месеца сключи професионален договор. Той е момче от школата, с много качества, които днес проличаха. Ще даваме път на младите.“ – обясни той.

„Истината за Денислав Станчев е че той беше отстранен от представителния отбор на U19 от старши треньора си Иван Гаджев. Поставено му беше наказание до приключване на есенния полусезон да тренира с 17 годишните. Лично аз разговарях с него и му казах, че ще разчитаме на него, защото е талантлив футболист и на 8 януари ще започне подготовка с мъжкия отбор, да изкара и подготовка в Турция и след това да решим. След този разговор, който имахме той ми се обади и ми каза: „Г-н Грудев, аз смятам да си търся другаде бъдещето“. Това е истината с него. Аз заставам с името си за това, което се е случило с Денис. В крайна сметка всеки има правото сам да реши къде да продължи. Коментара ще го оставя за в бъдеще.“ – завърши Грудев.