„Берое“ 2002 се класира за втори път на полуфинал в турнира за Купата на БФС. Момчетата на Атанас Рибарски спечелиха с 3:0 втория мач от четвъртфиналите на надпреварата срещу „Локомотив“ (Пловдив) и с общ резултат 5:0 си осигуриха място в топ 4.
Попаденията в Стара Загора днес бяха дело на Димитър Спасов през първото полувреме и на Цветомир Станев и Кръстьо Христов през второто полувреме.
„Зелено-белите“ превъзхождаха съперника от самото начало на двубоя и не оставиха никакво съмнение в крайния победител. Надеждите на гостите за нещо повече бяха попарени още в 13-та минута на срещата, когато Димитър Спасов откри резултата след добра атака.
Минималният аванс на „Берое“ 2002 се запази до почивката. След нея играчите на Атанас Рибарски вдигнаха оборотите и това веднага даде резултат. Чрез Цветомир Станев и Кръстьо Христов в средата на полувремето „Берое“ 2002 сложи точка на спора.
За старозагорци това е втори полуфинал в турнира. „Зелено-белите“ стигнаха до същата фаза и през сезон 2015/16. Двубоят с „Локомотив“ (Пловдив) бе и последната официална среща на отбора за есента. Тимът приключва с едно единствено равенство, записано срещу „Верея“ в първенството.