Старши треньорът на „Берое“ говори пред медиите след равенството срещу „Ботев“. Вижте какво каза той:

– Г-н Томаш, доволен ли сте от мача?

– От гледна точка на резултата сме доволни, но имаше много брак в нашия отбор. Не искам да мисля по този начин, но след дузпата нашият отбор се срина психологически , което не ми хареса, а и след гола на „Ботев“ дадохме инициативата – особено през втоото полувреме. Тогава „Ботев“ игра по начин, който не успяхме да отговорим, но след като направихме корекции, променихме начина си на игра, заиграхме с ромб и мисля, че ги пообъркахме малко. Тeхните халфове не можаха да се ориентират как да ни затварят и пренесохме играта малко по-напред. Бракът беше водещ в този мач за нашия отбор и от тази гледна точка не съм доволен. Но искам да поздравя момчета, след като успяхме да се върнем от нищото в този мач, ние сме отбор от 5-6 месеца, а те работят заедно 2-3 години, изграждат стил по един и същ начин. Смело мога да кажа, че „Ботев“ е един от най-добрите отбори в България, който се нарежда в тройката. Радостен съм, че без добра игра успяхме да вземем точка, което показва, че има много неща, върху които да работим, но сме на прав път.

– Каква бе причината Иван Иванов и Мартин Камбуров да не започнат от първата минута, защото се видя, че с тяхното присъствие отборът има друг облик?

– Търсим ротация и знаете, че имахме тежък мач със „Славия“. Футболистите, които наистина са професионалисти, дават всичко от себе си, но когато си свеж взимаш решения по-бързо. Търсим различни варианти със слагането на нови футболисти. Когато успеем да ротираме състава в сгъстен цикъл и не се отразява върху играта, тогава ще се превърнем в отбор, който аз искам. Мисля, че сме на прав път.

– Ще издържи ли отборът чисто физически?

– Физически сме един от най-подготвените отбори в България и от тази гледна точка нямам притеснения, но по-скоро психологически и ментално…Ето, че играта на един Мартин Райнов пада след дузпата с 50%. Не че не може, но не може да се пребори горе главата с това, че е изпуснал дузпа. Всеки изпуска дузпа. Аз само мога да го подкрепям.

– Ще бие ли следваща дузпа?

– Дали Камбуров? Дали Райнов? Имаме и други футболисти, които могат да изпълнят дузпи. Важното, че създадохме добрата ситуация на Педро, както и паса на Негрут. Имаме футболисти, които трябва да се отпуснат и да дадат максимума от себе си. Това, което виждам на тренировка, днес не се доближи на 30% от възможностите им.

– Претенции към съдиите?

– Ако тръгна да говоря за съдиите, ще навляза в нещо, което не ми е работа и няма смисъл. В България сме свикнали винаги да търсим вината другаде. Не гледаме себе си