Голмайсторът Мартин Камбуров отбеляза 195-тия си гол в елита на българския футбол и своето шесто попадение с екипа на „Берое“ при равенството срещу „Ботев“. Вижте какво сподели той пред медиите след мача:

– 195-ти гол. Как го приемаш?

– Радостен съм, но не само за гола, а и за точката спечелихме срещу добър отбор като „Ботев“, който поздравявам. Те играха много добре, но след дузпата. Имаха инициативата, изпуснаха много положения. Много добър отбор за нашето първенство. Ние оставаме на три точки пред тях след този мач, което е добре.

– Надмина Чико точно срещу „Ботев“ По-специално ли е чувството?

– Разбира се, че се радвам да вкарам. Видяхте как хубаво ме посрещнаха феновете на „Ботев“. И аз се израдвах като вкарах. Нормално е. Знаете колко години съм бил на Лаута и какво име съм за „Локомотив“.

– Надъха ли те тази реакция на феновете на „Ботев“?

– Винаги ме посрещат с една „хубава“ дума. Не могат да ме обидят. Радвам се като скандират.

– Става ли зависим „Берое“ от твоето присъствие на терена?

– Не, не мисля, че е така. До дузпата отборът ни игра добре и имаше положения. Ако бяхме отбелязали от дузпата щеше да се развие по друг начин мача. Не искам да излиза так, че все едно „Берое“ е зависим от Камбуров. „Берое“ не е един футболист. Всички се стараем и се раздаваме. Когато треньорът реши и който трябва – той ще играе.

– Намери ли си мястото в Стара Загора?

– На 100% не. Още се адаптирам, но виждам, че колективът е добър. Руководството е добре. Всичко е нормално за футбол в Стара Загора. Нямам напрежение. Върша си работата.

– Ще имате ли проблеми с влизането в първата шестица?

– Надявам се да нямаме. Виждате, че отборите са на 3-4 точки разлика и две загуби или две победи могат да променят нещата. Не трябва да се отпускаме и трябва да продължим да трупаме точки.

– Има много време до края на този сезон. Все пак мислиш ли дали ще продължиш с „Берое“?

– Много се чудя. Още лятото щях да се откажа когато стана всичко това, защото по принцип не го заслужавам. Мислих много тогава, но тези хора ме накараха да се върна и сега не съжалявам. Даже благодаря на ръководството и треньорите, че ме поканиха и разговаряха с мен. Вече те ще решат лятото. Ако съм полезен на отбора те ще преценят. Разбира се да съм здрав най-вече.

– Каква е твоята лична цел от тук насетне – да бележиш голове или да спечелиш нещо с „Берое“?

– Първата ни цел е да влезем в шестицата и да се класираме в Лига Европа. Аз съм нападател и трябва да вкарвам голове.

– Сега пред теб е Наско Сираков…

– Важното е да съм здрав. Аз съм си пожелал да вкарам 200 гола и да съм втория български футболист отбелязал толкова. Това би било едно много голямо постижение.