ПФК „Берое“ се разделя с футболиста Денислав Станчев. Това се случи след наложено дисциплинарно наказание за играча, което той отказа да изпълни. Станчев тренираше редовно с представителния тим на футболния клуб и взе участие в 5 срещи от Първа професионална лига на този и миналия шампионат , както и в двубоя срещу „Севлиево“ от турнира за Купата на България. Нападателят бе част и от отбора на „Берое“ до 19 г., където през този сезон отбеляза 7 попадения.

В края на миналата седмица Станчев бе отстранен временно от тренировките на „Берое“ U19 заради системно нарушаване на дисциплината в тренировъчния процес. Санкцията бе наложена от старши треньора на тима Иван Гаджев. След разглеждане на случая от страна на ръководството на „Берое“ наказанието бе потвърдено и играчът трябваше да тренира две седмици с тима на „Берое“ U17.

При разговора си с ръководството на „Берое“ Денислав Станчев твърдо заяви своя отказ да понесе наложеното наказание. Той изрази категоричното си мнение, че мястото му не е в „Берое“ и желанието му е да си намери нов отбор, в който да развива и показва своите качества. Според действащите нормативни наредби на БФС, ръководството на „Берое“ няма  как да спре играча в този момент, но има право на парична компенсация при подписване на професионален договор с друг клуб.