„Берое“ 2002 стана вторият тим на „зелено-белите“, който си осигури участие в четвъртфиналите на турнира за Купата на БФС. Момчетата на Атанас Рибарски, които са сребърен медалист в турнира от сезон 2015/16, се класираха за следващата фаза след нов убедителен успех срещу „Ботев“ (Враца) този път с 5:1. Първият мач в края на октомври завърши с успех за „Берое“ 2002 с 4:2. Така с общ резултат 9:3 тимът продължава в следващата фаза.

Попаденията за „Берое“ днес бяха дело на Никола Маринов, разписал се на три пъти, Христо Пенев и Георги Маджаров. Първият гол падна още в петата минута, а до края на първото полувреме резултатът вече бе 3:1.
След почивката домакините не изпуснаха инициативата и до края на срещата не оставиха никакво съмнение в превъзходството си. „Зелено-белите“ пропуснаха и още няколко възможности за гол и за по-изразителна победа.
Това е десети пореден успех за „Берое“ 2002 от началото на сезона. Тимът има шест победи в първенството и четири в турнира за Купата. Старозагорци са отбелязали общо 62 гола и са допуснали едва 7.