Старши треньорът на „Берое“ говори пред медиите след края на мача с „Дунав“. Вижте какво каза той:

– Г-н Томаш, мнението ви за мача?

– Въобще не съм доволен. Като цяло в началото на мача и в началото на второто полувреме малко се доближавахме до това, което искаме. Афектиран съм много в момента. Казах и на футболистите, че някои хора ще разберат какво е „Берое“, когато си тръгнат от тук. Явна натам трябва да отидат нещата, защото не може да имаме две различни лица. Не съм съгласен с това.

– Възможно ли е да говорим за някаква психическа обремененост? За пореден домакински двубой отборът не успя да спечели.

– Ще анализираме с екипа, но в момента каквото и да кажа може да бъде под влияние на емоции. Пак казвам, че не съм съгласен с това положение. Няма да се примиря с това. Ще дам за пример Камбуров, който е на 37 години и гони всяка топка, а има хора, които се разхождат на терена. Това няма да го допусна.

– Направи впечатление, че след изравнителния гол на „Дунав“ отборът започна да играе по-припряно и прибързано. Объркаха се много топки….

– Много брак в играта. По този начин футбол не може да се играе. Вие следите всеки мач, но аз не съм съгласен с поведението на много хора. Или трябва да се променят по най-бързия начин, или трябва да се разделяме.

– Готов ли сте на подобен ход през зимата?

– Тогава е много късно. Антилогични решения понякога водят до здрав шок. Явно трябва да мине ток през някой, за да могат да се осъзнаят по-бързо.

– Щом печелят титулярно място на тренировки, значи се представят добре. Явно в официалните срещи нещо не е наред?

– Когато аз бях футболист имаше треньори, които казваха, че има играчи за тренировки и за мачове. Почвам да се замислям. Не вярвам, но май натам отиват нещата.

– Нещо хареса ли ви в двубоя днес изобщо?

– Малко неща. От всяко нещо трябва да се извлекат позитиви, но от много голяма част от мача не съм доволен.