Преди двубоя с „Верея“ потърсихме мнението на помощник-треньора на „Берое“ Константин Мирчев. Вижте какво сподели той за beroe.bg:

– Г-н Мирчев, отборът на „Берое“ се завръща с мачовете от първенството. Предстои среща с „Верея“. Какви са очакванията на треньорския щаб?

– Готвим се сериозно и отговорно. С отношение както към всеки един двубой. Даваме си сметка, че ни чака труден мач срещу един много добър отбор. Ние обаче също сме мобилизирани и имаме много добри играчи. Нашата цел е да спечелим мача.

– Само преди два дни играхте тежък двубой от 120 минути срещу шампиона „Лудогорец“ за Купата. Ще се отрази ли това, според вас?

– Мачът наистина бе тежък, но ние вече сме го забравили и сме готови за нова битка. Нашите футболисти са възстановени и амбицирани да се представят на високо ниво.

– Казахте, че „Берое“ ще се изправи срещу един силен съперник. Това го показват и резултатите на „Верея“. На какво отдавате тяхното представяне тази година?

– Тяхните резултати не ме изненадват, защото смятам, че има изграден и запазен отбор на 90% от миналия сезон. Като прибавим и това, че през лятото бе назначен доказан специалист като Илиан Илиев. Съвсем логично отборът да се представя добре.

– Вашият щаб е запознат със ситуацията при съперника, тъй като вие водихте тима през миналия сезон. Тогава също се спекулираше за финансовото състояние на „Верея“. Сега нещата не са по-различни, според медиите. Вие обаче виждате ли разлика и изчистено ли е финансово всичко към целия треньорски екип?

– Именно, защото сме запознати казвам, че има добре структуриран отбор. Относно финансовата ситуация към този момент не бих могъл да отговоря и не ми е работа. Спрямо нас, като треньорски екип обаче наистина има неизчистени средства. Ние обаче разчитаме на мъжката дума на президента на „Верея“, който прави всичко възможно за клуба си.

– За каква сума става дума?

– Не бих искал да бъда конкретен с точна сума, тъй като не е редно да го споделям, но само ще кажа, че говорим за повече от 6 заплати.

– Да се върнем към „Берое“. Какво е настроението в тима преди двубоя и има ли проблеми с контузени играчи?

– Нашите момчета са професионалисти и работят усилено всекидневно. Всеки един от тях е готов и иска да даде всичко от себе си за „Берое“, да радва нашите фенове. Всички в клуба искаме отборът да побеждава и играе добре всеки един двубой. Ние винаги играем за победа. Към този момент имаме проблеми с Михаил Михайлов и Веселин Пенев, който до последно ще бъде под въпрос за срещата.