Старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш говори пред медиите след загубата на дузпи от „Лудогорец“. Вижте какво сподели той за мача.

 

„По-голямото спокойствие и самочувствие при дузпите донесе победата на „Лудогорец“. В игрови план през по-голямата част на първото полувреме, до дузпата ако трябва да бъда конкретен, мисля, че нашият отбор стоя по-добре на терена. Опитахме се и изнервихме шампиона на България, който не обича да бяга без топка. Това ни беше целта. Вкарахме в такова русло нещата, че започнаха да се чудят, започнаха да се коментират вътре един друг, чувах подмятания и се надявах, че ще отбележим втори гол, където това щеше да бъде още по-осезаемо. Лошото е че когато ни отбележат втори гол това нещо ментално ни срива за момент и представянето ни след отбелязването на гола не беше по начина по който ми се иска на мен. Мога да поздравя момчетата за себераздаването. Дадоха всичко от себе си и този мач трябва да ни е по-голяма увереност, че ние сме отбор, който ще излезе да се надиграва с всеки един противник.“ – обобщи мача Томаш.

„Естествено, че съжаляваме. При едни дузпи всичко може да се случи. Тънкия момент е че „Лудогорец“ е отбор, който е минал през такива битки, с по-голямо спокойствие при лотарията на дузпите и липсата на шанс и късмет оказва влияние. Там вече не мога да бъда конкретен, но по принцип тези, които търсят късмета го получават повече.“ – сподели той.

„Въпрос е на психика пропуска на двете дузпи. Когато ние придобием нужния опит, който го има „Лудогорец“, ще бъдем далеч по-стабилен в игрови ритъм отбор и няма да достигаме до дузпи срещу „Лудогорец“, а се надявам да ги надиграем в редовното време.“ – каза треньорът.

„В нашия отбор няма резерви или титуляри. Даваме шанс на всеки един, който е в отбора. Имаме си нашите забележки към много футболисти и похвали към същите тези футболисти. Те трябва да се научат, че тяхната работа е това което правят досега – отдадени, никога да не се съмняват в колегата си и да са готови да сложат главата си в името на колегата, защото в следващата ситуация колегата ще го направи за тях.“ – обясни Томаш.

„Мисля, че Мартин Камбуров и Иван Иванов ще са готови за следващия мач и вече ще преценяваме в зависимост от това, че по най-бързия начин трябва да се възстановим. Следващия мач чука на вратата и това ще е пред нас дневния ред.“ – завърши той.