Старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш отново показа критичност пред медиите в коментара си след загубата от „Локомотив“ (Пловдив) у дома. Вижте какво сподели той за мача.

 

„Влязохме лошо в мача с огромно самочувствие. С оглед на резултатите на „Локомотив“ до сега мислехме, че те сами ще се победят, което ни изигра лоша шега. Не можахме в много ситуации да се възползваме най-добре от шансовете, което имаме и загубихме.“ – каза Томаш.

„Точната дума не е „подценяване“. Желание и амбиция у момчетата аз видях, но при резултатите до сега, може би не бяхме на 100%. Лош мач с резултата за нашия отбор. „Локомотив“ дойдоха и направиха така че да си вземат мача играейки по начина, по който те искаха. Ние искахме да играем по друг начин, успяхме да се върнем в мача. Имахме ситуации, в които да отбележим втори гол и ако го бяхме направили може би щеше да е различно. Трудно е веднага след края на мача да кажа къде са причините. Трябва да се работи.“ – допълни той.

„Точно в средата на шампионата сме и искахме да потренираме повече. Ще погледна данните, за да видя в какво физическо състояние излизаме от мача, за да мога да преценя дали натоварването или ментално горе някъде сгрешихме.“ – обясни специалистът.

„По принцип съм критичен човек страшно много. Но в такива моменти веднага след мач е важно да покажем увереност, за да може възможно най-бързо да се върнем във верния коловоз който ни трябва на нас. Липсата на точки също оказа влияние върху реалната преценка, но мисля, че този мач от наша грешка трябва да се превърне в плюс.“ – допълни той.

„Ако кажа, че класирането не ме притеснява ще излъжа. Но това е подсъзнателно. Опитвам се да не обръщам голямо внимание на класирането, защото винаги съм казвал, че резултата е следствие на работата. Не е фактора. Ние го обръщаме на фактор и това влияе. Трябва повече да играем, трябва повече да искаме победите и да искаме повече да играем по начина по който можем. Сега ако тръгнем да се оправдаваме винаги ще кажем нов отбор сме. Имаше някои положителни неща, имаше и отрицателни във всеки един мач. Мисля, че „Берое“ е на верния път. Просто трябва повече да искаме.“ – обясни Томаш.