Спортният директор на „Берое“ Валентин Грудев, директорът на Академията на „зелено-белите“ Ивко Ганчев и 12-те треньори в школата на старозагорци се събраха днес на среща с треньорския щаб на мъжкия отбор. Инициатори на дискусията бяха наставникът на първия тим Александър Томаш и неговите асистенти Константин Мирчев и Тодор Кючуков.

 „Идеята на ръководството на клуба и Академията е да се даде възможност повече юноши на „Берое“ да стигат до първия отбор. Затова организираме такива разговори“, обясни в началото на дискусията директорът на школата Ивко Ганчев.

Подобни разговори несъмнено подобряват комуникацията и връзката между представителния тим и отборите от школата. Това е поредната стъпка в тази насока, а сред последните инициативи на клуба са учебните тренировки на футболисти от мъжкия отбор с децата от ДЮШ.

 Това е втората подобна среща, която се провежда в „Берое“. Първата бе преди около месец, като тогава щабът на първия отбор на „зелено-белите“ се срещна с треньорите, водещи отборите до 16, 17 и 19 г. – Атанас Рибарски, Тодор Станев и Иван Гаджев.