Старши-треньорът Александър Томаш застана пред медиите след срещата с „Лудогорец“. Ето как видя двубоя наставникът на „Берое“.

 

– Коментарът ви за мача?
– През първото полувреме проведохме мача по начина по който искахме, като не бяхме преценили, че сами ще си вкараме гол. Мисля, че успяхме да изнервим „Лудогорец“, да се чудят дали да излизат да ни пресират или да не излизат. Успявахме на моменти да излизаме от пресата, което търсихме през цялото време и бяхме близо до това, което искахме да направим. Според мен можеха да се случат нещата. Получихме гол, който промени леко плановете ни. „Лудогорец“ е отбор, който има нужното самочувствие и индивидуалната класа, която винаги да излизат от ситуации. В последните 30 метра видях голям проблем в нашият отбор и трябва да работим там. Но като цяло през другото време се опитвахме по начина по който сами бяхме замислили да изнервим противникът и при възможност да му отбелижим гол. Имахме ситуации особено през първото полувреме, които можехме да отиграем много по-добре, но се засуетявахме и трябва да работим и върху това.

– Как си обяснявате грешката на опитен футболист като Павел Виданов?
– Всеки един греши, както аз, така и вие, така и той. Ще го поущрявам да играе футбол, да вярва и да иска повече. Но не само него, а и всеки един футболист който е в „Берое“. На приказки абсолютно всички могат да бъдат големи, но когато напрежението е на терена там трябва наистина да покажем, че можем. Аз вярвам и знам, че тези момчета могат.

– Съдейки по смените основни футболисти сякаш не дадоха това което очаквахте от тях и не бяха на обичайното си ниво. Съгласен ли сте?
– Вие расъждавате и си изказвате мнението на глас. Аз ще оставя това което съм видял. Нормално е да се правят ротации, защото тези футболисти изиграха почти всички мачове до момента. Те трябва да искат и да дават повече от себе си.

– Сега предстои пауза в първенството. Каква ще бъде вашата програма и предвиждате ли контроли?
– Не. Първо ще починем 2-3 дни. След това ще презаредим батериите. Намираме се в средата на шампионата така, че ще поработим индивидуално, ще работим групово за да бъдем готови за следващият мач.

– Очаквате ли точно срещу „Локомотив“ (Пловдив) да спре тази серия от два мача без победа?
– Под серия разбирам да е дълга серия. Надявам се и вярвам, че ще влезем в серия.