Девет млади играчи, които са кадри на „беройската школа попаднаха в групата на представителния тим за утрешния двубой от турнира за Купата на България. Цели 5 от тях са част от състава на „Берое“ U19, който играе в Елитната група. От началото на сезона доста от младите таланти провеждат подготовка и тренират с мъжкия тим под ръководството на старши треньора Александър Томаш. Очакванията са утре някои от тях да вземат участие в двубоя и да запишат първите си минути със зелената фланелка. В групата за мача попадна и последното попълнение Марко Адамович, който получи картотека за двубоите на „Берое“.

„Берое“ излиза в Севлиево срещу местния тим в среща от 1 кръг на надпреварата. Двубоят е от 16 ч. на стадион „Раковски“. Победителите в този етап се излъчват чрез отстраняване в една среща. При равенство в редовното време, се играят две продължения по 15 минути, а при продължаващо равенство и след края на продълженията, се изпълняват дузпи.

Според жребия „Берое“ трябва да се изправи срещу победителя от зона „Север“. Квалификациите в зоната започнаха след жребия за I кръг от надпреварата и „Берое“ нямаше яснота за своя противник. В зона „Североизток“ нямаше желаещи отбори за квалификациите от областта и така победителят от „Север“ ще бъде определен единствено от зона „Северозапад“. Там „Спартак“ (Плевен) победи „Вихър“ (Гулянци) с 8:0, а „Чавдар“ (Троян) се наложи над „Априлци 2001“ след изпълнение на дузпи. В междуобластните квалификации „Севлиево“ победи „Чавдар“ с 4:1 и се класира за финала в зона „Север“. Другият финалист бе определен в двубой между „Спартак“ (Плевен) и „Кариана“ (Ерден). Срещата завърши 2:2, а плевенчани победиха с 5:4 при дузпите.

В решаващия мач, който се игра преди 5 дни „Севлиево“ се наложи над „Спартак“ (Плевен) с 3:2.

Ето и групата на „Берое“ за двубоя:

Михаил Михайлов, Богомил Цинцарски, Антон Карачанаков, Борислав Цонев, Валентин Иванов, Веселин Пенев, Денислав Станчев, Драгош Фиртулеску, Емин Ахмед, Иван Иванов, Камен Хаджиев, Костадин Пеев, Марко Адамович, Надим Ангелов, Никола Гавов, Павел Виданов, Пламен Тенев и Серджиу Негрут.