Старши треньорът Александър Томаш говори пред медиите след победата над “Етър” във Велико Търново с 2:1, за да сподели своето мнение от срещата.

“Влязохме доста лежерни в мача с мисълта, че “Етър” ще се победи сам. Това не ми хареса. Не успяхме да притежаваме топката по начина, по който искахме – да обръщаме фронта да атаката, да използваме и да накараме “Етър” да играят пет в линия. На моменти успявахме, но на моменти не успявахме. И това бе изцяло наша грешка. Но като цяло се радвам, че днес “Берое” победи не с индивидуалната си игра, а победи колектвивът и характерът. Това показва, че имаме потенциал, по който чисто футболно имаме да работим. Имаме шанс да го развием!” – сподели наставникът в експозето си.

Съдийството на срещата наставникът коментира така: “Никога не съм коментирал съдиите, всеки може да има претенции – от едната страна и от другата страна. Можем да променим нещо – аз го казах преди мача – “Етър” е един много стойностен отбор и който не го оцени, както ние днес в първите минути на мача, не оценихме това, което цяла седмица алармирам, ще има проблем. Но днес мисля, че колективът и характерът на нашия отбор взе мача, а не нещо чисто футболно, детайлно да надиграем “Етър”. Един равностоен и оспорван мач, от който съм страшно ядосан и бесен, че не можах да предам това, което виждам. Радвам се, че колективът излезе на преден план.”