Днес „Берое” 2002 стана третият тим от Академията на „зелено-белите”, който продължава напред в турнира за Купата на БФС. Преди това същото направиха и останалите двама представители на школата – „Берое” 2004 спечелили служебно с 3:0 срещу „Верея” и юношите старша възраст, които снощи се наложиха с 3:1 над връстниците си от „Верея”

Отборът на „Берое” 2002, който е сребърен медалист в надпреварата от сезон 2015/16, не остави шансове на първия си съперник – „Верея” и след успех с 4:1 продължава напред. Попаденията за „зелено-белите” отбелязаха  Тони Николов, Димитър Спасов, Никола Маринов и Божидар Пенчев.

Играчите на „Берое” можеха да постигнат и по-убедителна победа след като бяха доминиращия тим през цялата среща. Тимът, воден от наставника Атанас Рибарски, поведе още в третата минута на срещата чрез Тони Николов, а в средата на първата част удвои преднината си след попадение на Димитър Спасов. Малко преди почивката „зелено-белите” удариха и греда след далечен удар на Георги Маджаров. В края на полувремето обаче грешка в отбраната доведе до гол за „Верея”.

Край на интригата сложи третото попадение за „Берое”, отбелязано от Никола Маринов в средата на втората част. Крайното 4:1 оформи появилият се като резерва Божидар Пенчев, който се разписа с красив далечен удар. Минути преди последния съдийски сигнал пък гредата отново се оказа помощник на стража на „Верея”.

 „Получи се хубав, двуостър мач. Трудно бихме могли да говорим за преимущество. Двата отбора се познават, в отбора на „Верея” има деца с доста добри футболни аргументи.

 Половината от тях бяха в „Берое” и този мач за тях е своеобразен начин да се докажат и да се покажат. И мисля че добре го направиха, въпреки получените попадения. До колкото разбрах и те не са могли да тренират в пълен състав, но въпреки това само адмирации и за нашия, и за техния отбор за този двубой.

Амбициите ни в турнира са преди всичко да играем  футбол и да стигнем колкото се може по напред. Искам всеки следващ съперник да е възможно най-силния, да играем с най-добрите отбори”, коментира след срещата наставникът на „Берое” 2002 Атанас Рибарски.