Двамата треньори от ДЮШ на „Берое“ Иван Желев и Радостин Александров преминаха през най-високото ниво на специализация по програмата на Coerver. Курсът се проведе близо до Атина, Гърция, а преподавател им бе Алф Галустиан, който е съосновател на световно признатата за най-добра програма за техническо развитие във футбола Coerver.

Двамата треньори започнаха своето усъвършенстване в техническото изграждане на подрастващите миналата година, когато бяха на специализиран курс в Сърбия, където лектор им бе Стюарт Браун – технически координатор на Холандската Футболна асоциация и консултант по техническото развитие на редица холандски академии. Едва четирима българи, работещи в детско-юношеския футбол у нас са се явявали на най-високото ниво от курсовете на Coerver. Програмата на Coerver за техническо развитие при подрастващите вече над 35 години се утвърждава като най-успешния и доказан метод за ефективно развитие на техническите умения във футбола. Отбори като „Реал“ (Мадрид), „Милан“, „Арсенал“, „Нюкасъл“, както и футболните федерации на Франция, Англия и Холандия, наред и с други именити клубове и асоциации използват Coerver метода в работата си с подрастващи и професионални футболисти.

От тази година школата на „Берое“ ще бъде първата и единствена у нас, която разработи своя програма за индивидуално техническо развитие за талантите си, като те ще получат специализирани тренировки, които да усъвършенстват техниката им. Радостин Александров ще провежда тренировките по програмата от U14 до U19, а Иван Желев ще подготвя играчите от U9 до U13