Днес „Берое” U15 започна с победа сезона в Елитната група, югоизточна зона. В среща от първия кръг на първенството момчетата на наставника Сидер Димитров се наложиха с 3:1 над „Левски” (Карлово). Мачът се игра на изкуствения терен над стадион „Берое”.

 Два гола за домакините отбеляза Янко Янков, а третият бе дело на Атила Ахмед. Талантите на „зелено-белите” започнаха срещата сковано, но постепенно намалиха грешките в изявите си и откриха резултата чрез Янко Янков след отлична комбинация в атака.

 След почивката „Берое” бе по-добрият отбор на терена и логично отбеляза още два гола. Първо се разписа голмайсторът от първото полувреме Янко Янков, след него попадение отбеляза и Атила Ахмед. Гостите успяха да върнат един гол в самия край на срещата с красиво изпълнение на пряк свободен удар.

 „Като за първа среща няма начин да не съм доволен. Особено с оглед на показаното през второто полувреме. Нормално беше да има някаква нервност, имаме и доста нови момчета, които имат голямо желание да се изявят. Затова първите 10-15 минути имаше напрежение, но в последствие всичко си дойде на мястото и направихме много хубави неща. Надявам се така да бъде и в следващите срещи“, коментира след двубоя наставникът на „Берое” Сидер Димитров.

 „Имаме да работим върху всеки един елемент от играта. Но пък имаме и достатъчно време. Аз искам момчетата да се отнасят по-същия начин, както до сега и всеки един недостатък, всяко нещо което трябва да се подобри ще се случи.

 За нас беше важно преди началото на сезона да изиграем колкото може повече контроли, за да могат новите попълнения и старите момчета да се опознаят, да се придобие някакъв облик и да се придобие синхрон в играта.  По време на лагера в Банско имахме три мача, на място уговорихме още един, преди това изиграхме две срещи, след това още три – на практика се събраха 9 мача, но колкото повече, толкова по-добре.”, допълни наставникът.

 „За мен не е важно дали сме първи или пети в класирането в региона.  Това е просто някаква цифра. По-важно е да обърнем внимание на нещата, които не ни достигат,  да влагаме необходимото старание и усърдие за отстраняване на недостатъците и когато се класираме за републиканското да можем да играем срещу всеки един”, обясни още Сидер Димитров.