Утре, 8-ми септември, „Берое“ излиза срещу „Черно море“ (Варна) в мач от VIII кръг на Първа професионална лига. Двубоят е в Стара Загора от 17:30 ч. Главен арбитър на срещата е Георги Кабаков от Пловдив.

Билетите за мача са на цена 5  лв., а повече информация може да намерите ТУК

В лагера на „Берое“ няма контузени или наказани футболисти. Днес клубът получи жълтата карта на Иван Иванов и той ще бъде на разположение на старши треньора Александър Томаш.

Ето групата на „зелените“ за двубоя: Душан Перниш, Михаил Михайлов, Веселин Пенев, Георги Динков, Емин Ахмед, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Милен Желев, Иван Иванов, Павел Виданов, Антон Карачанаков, Педро Еуженио, Борислав Цонев, Кохей Като, Мартин Райнов, Мартин Камбуров, Драгош Фиртулеску, Серджио Негрут и Карлос Охене.

Георги Кабаков от Пловдив е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Мартин Маргаритов от Пловдив и Мартин Венев от София. Допълнителни асистент-рефери са Станислав Тодоров от Шумен и Никола Петров от Ловеч, а четвърти съдия е Георги Тодоров от София. Делегат на БФС е Костадин Костадинов от Пловдив, а Димитър Костов от Бургас ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Черно море“ 28 пъти, а 32 са победите на сметката на „моряците“. 27 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 88:98 в полза на „Черно море“. 44 са срещите в Стара Загора, където „Берое“ имат 20 победи, „варненци“ имат 6, а равенствата са 18. Най-честият резултат в двубоите между тези съперници е 0:0 и 1:0 за „Черно море“ (12 пъти), следван от 1:1 (11 пъти) и 1:0 за „Берое“ (8 пъти).