Защитникът на „Берое“ Павел Виданов даде пространно интервю за beroe.tv след загубата с 3:0 от ЦСКА. Вижте какво сподели той.

 

– Как видя двубоя? Сякаш изпуснахте в началото възможностите, които можеше да насочат мача в друга посока?
– Правилно каза. В началото не започнахме по най-лошия начин мача. Първото полувреме играхме добре. Бяхме агресивни. Изнесохме играта по-напред. Създадохме някои положения, някои чисти, някои не толкова. Можехме да вкараме. Понякога така е футбола, когато не вкараш. Нагледно ситуацията при която получихме първия гол не беше някаква опасна атака. По-скоро ние си създадохме проблеми. Може би първото полувреме не се дадохме на „ЦСКА-София“. Играхме като равен с равен с тях. Второто полувреме играта не ни спореше определено. Те се възползваха от нашата несигурност определено и така се получи, че ни вкараха още два гола.

– Първа загуба от старта на Първа лига. Ще ви окаже ли тя влияние психологически?
– Това, че е първа загуба. Все пак губим от „ЦСКА-София“. Не подценяваме никого в първенството. Загуба не е приятно на никой – на нито един отбор, на нито един футболист. Явно трябва да тренираме повече и да работим. Щом сме загубили днес значи някъде нещо не изпълняваме така както искат треньорите и нещо ни липсва. Не сме на нужното ниво, за да загубим с 3:0. Трябва да работим през паузата повече, по-умно, повече където ни липсват нужните неща, за да може след нея да сме по-добри и да не се получават такива срещи.

– Въпреки тежката загуба „Берое“ играе доста добре от началото на първенството. До къде стигат твоите амбиции? До къде мислиш, че може да стигнете?
– Въпреки че това не е оправдание, наистина градим нов отбор. Треньорите са нови и има доста нови футболисти. Амбициите на всеки един са доста големи, тъй като клуба ни дава перфектна възможност и доста добри условия. Не добри, а перфектни, да мислим, както се казва на футболен език, само за нашата работа на терена, а не за други неща. Амбициите ни са да постигнем колкото се може повече, да изграждаме тип игра, характер и дух на отбора. Колектив, който да се показва на терена и да печели с добра игра, а не просто днес с късмет, утре – шанс или нещп от този сорт. Искаме да положим основите, за да може всеки един следващ мач да заслужаваме да побеждаваме и да показваме футболните умения, които тренираме и показваме през цялото време.

– От тази седмица съотборник ти е Иван Иванов. Мислиш ли, че той ще допринесе за по-силното представяне на отбора в дефанзивен план и за вдигане на конкуренцията в отбора?
– Иван няма какво да го коментирам като футболист. Доказал се футболист. Да, от два дни е с нас. Пожелавам му да влезе бързо в час и да си върне най-добрата форма, която всички знаем. Като футболист мисля, че това, което се иска от него ще го даде. Ще даде и нужната конкуренция, сигурност, спокойствие и класа, защото е добър футболист и това може да ни е само в плюс.

– Ще ви трябва ли повече време да се сработите? Вие двамата се познавате много добре…
– Аз лично няма да имам проблем да се сработя с него. Познаваме се от деца, играли сме в ЦСКА, печелили сме купи заедно, печелили сме мачове и в националния отбор. Ние се познаваме от малки, както се казваме. Той ще трябва да се нагласи към начина на работа и стила на отбора и мисля, че му трябва време като на всеки един футболист, за да се включи в обстановката и да приеме отбора така както искаме ние да играем и той има класата да го направи по най-добрия начин.

Използвани са въпроси и на други медии.