Днес станаха ясни съперниците на отборите от ДЮШ на „Берое“, които ще участват в лятното издание на Международния турнир по футбол „Евима Къп 2017“. Жребият бе теглен днес по обяд в Банско, където ще се играят срещите от надпреварата.

При децата, родени през 2004 г., тимът на „зелено-белите“ с треньор Радостин Александров ще спори с отборите на „Пирин“, „Розова долина“ и „Лъвчета“ (София). Общо осем са участниците в тази възраст, разпределени в две групи по 4 състава.

Отборът на „Берое“ 2005, воден от Слави Жеков, попадна в група с тимовете на „Левски“, „ДИТ Спорт“, „Ботев“ (Пловдив), „Пирин“ (Разлог) и „Пирин 2001“. Тук участниците са 12 и са разделени в две групи по 6 отбора.

Воденият от Иван Желев отбор на „Берое“ 2006 е в група D, заедно с тимовете на „Ботев“, „Банско“ и „Локомотив“ (Пловдив). Общо 16 отбора ще мерят сили в тази възрастова група и те са разделени в 4 групи по 4 отбора.

При децата, родени през 2007 г., участниците са общо 18. Те са разделени в две групи по 5 и две групи по 4 отбора. Тимът на „Берое“, воден от Атанас Димитров, попадна в група D заедно с „ДИТ Спорт“, „Болярчета“ (Велико Търново) и „Янтра 2013“ (Габрово).

Талантите на „Берое“, родени през 2008 г. са в група С. Съперници на отбора на наставника Венелин Сивриев са „Болярчета“ (Велико Търново), румънският „Васлуй“ и „Звездичка“ (Бургас). Участниците в тази възрастова група са общо 16 и са разделени в 4 групи по 4 отбора.

Отборът на „Берое“ 2009, с треньор Марио Колев попадна в група B заедно с „Черно море“ (Варна), „Банско“ и „Дунав“ (Русе). И тук участниците са общо 18, разделени в две групи по 5 тима и две по 4.

 Турнирът „Евима Къп 2017“ стартира от 24 август и ще продължи до 28 август в Банско.