Старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш говори пред медиите след победата на „Берое“ над „Септември“ с 1:0 в София. Вижте какво сподели той.

 

„Единственото хубаво нещо е победата, но това е начина по който трябва да изглежда нашия отбор. Не само аз, но и момчетата са разочаровани. И те го усещат и те го виждат. Много работа от абсолютно всички в клуба е нужна. Има неща, които не ми харесват и в моите действия и във футболистите. Много неща трябва да подобрим.“ – каза Томаш.

„Мисля, че през цялото време стояхме плахо на терена. Много индивидуални действия. Не рискувахме в зоните където трябваше да се рискува, а правихме точно обратното. Може би прекалено многото информация, която трябва да осмислят футболистите в определени ситуации ги затормозява понякога. Аз винаги търся причините в себе си. Ще работим. Виждах отбора по съвсем различен начин. Не съм доволен от начина по който изглеждаме, но пък побеждаваме. Къде е баланса и аз съм объркан и не мога да кажа точно.“ – допълни той.

„Всички футболисти са отдадени и имат потенциал. Нашата задача е да намерим точния стил и начин на работа, за да можем да влезем в техните глави и да прехвърлим една летва. Ако я прескочим тази летва аз съм убеден, че „Берое“ ще изглежда по коренно различен начин с коренно различен точков актив.“ – обясни специалистът.

„В стила и начина на игра, който искам аз да наложа ситуации като тези днес ще има във всеки един мач срещу отбори, които имат много по-бърз преход ще имаме проблеми. Ако се върнем назад при всичките отбори, които съм бил контраатаката на другия отбор срещу нас винаги ни е създавал проблеми, но като се обърна към статистиката много по-малко голове от контраатаки ни вкарват отколкото от позиционни атаки. По-скоро ме притеснява пасивната защита, която имаме. Това означава, че сме там, на позицията, която трябва, но просто наблюдаваме какво правят хората.“ – каза още той.

„Не ми харесва, че във втори пореден мач искаме да изглеждаме по един начин, но има контузия. Като е един прекрасен футболист, войник, човек, който е отдаден изцяло, мъжко момче, професионалист, но с неговото влизане е друга спецификата на целия ни отбор. Докато с Боби, Райнов и Охене търсим съвсем други неща, които съм убеден, че могат да объркат всеки един отбор в България.“ – обясни Томаш.

„Не мога да кажа каква е контузията на Охене. Предния мач бях по-притеснен, но той се оказа в по-добро състояние. Днес привидно изглежда, че не е толкова тежка контузията, но има проблем в глезена, надявам се всичко да е наред. Ще направим всичко възможно да е на линия, защото всеки един футболист – и тези, които влязоха и тези, които са на пейката са много важни. Трябва да го осъзнаят. Всичко е много важно.“ – сподели треньорът.

По повод изказванията на треньора на „ЦСКА-София“ Томаш обясни: „Стамен Белчев казва, че ще се опита да се наложи над нас, защото вижда потенциала, с който разполага. Година и половина работят по начин по който е коренно различен от всички отбори в България. Запознат съм, следя и се интересувам и виждам добър потенциал в техния отбор. За мен ЦСКА в момента е най-натренирания отбор, но аз не се притеснявам от това нещо. Това е футбол. Днес вярвах, че ще изглеждаме по коренно различен начин, а нещата се получиха съвсем различно. Футболът е алогична игра. Затова е интересно и хората идват на стадионите. Дали ще е гореща седмицата? Аз мисля, че тези два месеца също са горещи и не се притеснявам от нищо.“

„Ако футболистите се мотивират от такива изказвания, ще моля всички съперници да се изказват така за „Берое“. Но искам да кажа, че абсолютно всички противници ще се съобразяват с „Берое“.“ – допълни Томаш.