Тимът на „Берое“ U15 записа две равенства и едно поражение в контролните срещи, играни по време на лагера в Банско. Възпитаниците на Сидер Димитров са третата формация на „зелено-белите“, която провежда подготвителен лагер в зимния ни курорт.

 Преди това там бяха отборите на „Берое“ U19 и „Берое“ U17, а лагерите са част от програмата на Българския футболен съюз и Министерството на младежта и спорта за развитие на детско-юношеския футбол.

 Първият съперник на момчетата от „Берое“ U15 в Банско беше тимът на ЦСКА-София. Срещата завърши 2:2, а талантите на старозагорци успяха да направят обрат, въпреки че изоставаха с 0:2.

 Вирусно заболяване обаче извади четирима от основния състав за втория мач срещу „Пирин“. Без тях отборът отстъпи с 1:4.

 Съперник в третата проверка на старозагорци станаха представителите на една от най-силните школи в Румъния – „Виторул“. Двубоят завърши без победител 1:1.

 Така в изиграните от началото на подготовката в края на юли четири срещи тимът на Сидер Димитров записа една победа, две равенства и само едно поражение. Последната контролна среща на старозагорци в Банско е във вторник от 16 часа срещу тима на „Локомотив“ (Горна Оряховица).