Нападателят Мартин Камбуров дебютира през второто полувреме на двубоя с „Ботев“ с фланелката на „Берое“. След мача той говори пред медиите за първите си минути в Стара Загора, организацията в клуба и защо е избрал да продължи кариерата си в Стара Загора. Вижте го.

 

– Честит дебют в „Берое“. Първите ти думи след дебюта ти днес и какъв е коментарът ти за мача?
– Благодаря. Коментарът ми за мача е играхме добре срещу един добър отбор, какъвто е „Ботев“. Първото полуврмее пропуснахме да вкараме втори гол и да затворим мача и за наша жалост успяха да ни изравнят. Мисля, че всички играха много добре и треньорът ще даде оценка за отбора.

– Как чувстваш своята игра? Присъедини се към отбора преди няколко дни…
– Със сигурност ще ми трябва време за адаптация. Не съм играл доста време. Нямам игрови минути минути. Знаете колко кръга се изиграха от началото на първенството. Може би ще ми трябва и време игрово чисто, а не само да тренирам. Надявам се да влизам по-бързо във формата, в която трябва да бъда, за да помагам на отбора.

– С какво те привлече „Берое“?
– С отношение. Хората тук показаха – от ръководство, през треньор, до публика – отношение, което отива на името на Камбуров.

– Как ти се вижда атмосферата в клуба като цяло, а не само в съблекалнята – като организация?
– Абсолютно професионален клуб. От ръководството до последния служител в клуба. Това е нормално, за да има футболен процес трябва да има професионализъм в клуба. „Берое“ го показва на 100%.

– Какво амбицира Мартин Камбуров след толкова успехи в един нов отбор? Какво иска да покаже Мартин Камбуров?
– Не трябваше по този начин да си тръгвам от Пловдив. Де факто трябваше така да завърша кариерата си. А не мисля, че име като мен трябва да завърши така. Това ме амбицира да дойда в Стара Загора и най-вече отношението на хората и ръководството на клуба. Те показаха много добро отношение.

– А тук ли ще завършиш кариерата си?
– Каквото е писано. Надявам се да си изпълня договора, който е за една година. Казах и на ръководството и на треньора, че трябва да си помагаме взаимно. Не е въпроса дали ще завърша тук или не. Важно е да си върша работата за която съм взет в Стара Загора.

– Имаше ли други оферти към теб?
– Не. И не искам да се спекулира. „Берое“ имаше най-реалното отношение. За мен офертата не беше важна толкова, колкото отношението.

– Имаше ли момент когато беше готов да преглътнеш горчилката от „Локомотив“ и да се върнеш там?
– Не. Каквото имах да казвам го казах когато напуснах там.