Утре, 29-и юли, „Берое“ излиза срещу „Пирин“ в мач от III кръг на Първа професионална лига. Двубоят е в Стара Загора от 18:45 ч. Главен арбитър на срещата е Светослав Ставров от Велико Търново.

Билетите за мача са на цена 5 лв., а повече информация може да намерите ТУК

За двубоя утре „Берое“ отново няма да може да разчита  на контузения Пламен Тенев. Антон Карачанаков пък се завръща в групата на тима. През седмицата „Берое“ привлече Матю Бонифейс, но нападателят няма да може да вземе участие в утрешната среща.

Ето групата на „зелените“ за двубоя: Душан Перниш, Богомил Цинцарски, Веселин Пенев, Георги Динков, Емин Ахмед, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Милен Желев, Павел Виданов, Антон Карачанаков, Педро Еуженио, Борислав Цонев, Кохей Като, Мартин Райнов, Денислав Станчев, Драгош Фиртулеску, Серджио Негрут и Карлос Охене.

Светослав Ставров от Велико Търново е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Мартин Маргаритов от Пловдив  и Илиян Капарашев от Велико Търново. Допълнителни асистент-рефери са Владимир Вълков и Неделчо Гаджалов – и двамата от Пловдив, а четвърти съдия е Пламен Хинков от Ловеч. Делегат на БФС е Николай Вълчев от Ловеч, а Константин Писков от Пловдив ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Пирин“ 20 пъти, а 13 са победите на сметката на „орлетата“. 15 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 66:44 в полза на „Берое“. 24 са срещите в Стара Загора, където „Берое“ имат 16 победи, „Пирин“ има 1, а равенствата са 7. Най-честият резултат в двубоите между тези съперници е 1:1 (9 пъти), следван от 1:0 за „Берое“(8 пъти) и 0:0 ( 5 пъти).