Старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш говори пред медиите след контролата с „Бней Йехуда“ (Тел Авив, Израел). Вижте какво каза той:

 

Г-н Томаш, мнението ви за мача? Имате ли изградения отбор, който искате да виждате?
– Не. Не е това изградения отбор, който искам да виждам. Работим. Момчетата се стараят. Доволен съм изцяло от контролата. Дори и от резултата, който се получи, защото точно това ни трябва в момента. Има положителни неща. Всички се стараят във всека тренировка. Вижда се, че имаме още много работа.

– Имате нови попълнения от днес. Да чакаме ли още?
– Да. Търсим, гледаме, комуникираме. Събираме информация – чисто футболна и чисто човешка. Ще пристигат още футболисти.

С какво ви спечелиха румънците?
– Когато нещо излезе официално в нашия сайт – тогава можем да го коментираме. Обичат да играят футбол и за мен това е най-важно. Обичат да играят с топката. В България доста румънци играят успешно. Нещо, което ме наведе да ги поканим и разговаряме. В личния разговор показа голяма амбиция да играят за нас. Трябва и малко риск.

Кметът на Стара Загора каза, че „Берое“ ще предложи договор на Димитър Бербатов. Вярно ли е това?
– Бербатов тренира с нас и си поддържа формата. Нашият спортен директор каза днес в медиите и аз съм съгласен – всеки един треньор и всеки един клуб в България биха се гордели ако имат такъв футболист. Бербатов поддържа формата си с нас.

Склонен ли сте да го пуснете в още някоя от контролите?
– Трябва да разсъждавам върху този въпрос. Но аз казах – дайте да говорим нещо сериозно. ако Бербатов има желанието – вие ще го разберете първи.