Ръководството на ПФК „Берое“ постигна споразумение относно треньорския щаб, който ще води отбора от следващия сезон на Първа професионална лига. Начело на тима като старши треньор ще застане Александър Томаш. Негови помощници ще бъдат Константин Мирчев и Тодор Кючуков.

Щабът ще бъде представен официално и ще даде своята първа пресконференция пред медиите на старта на лятната подготовка на тима, която ще бъде 8 юни. До тази дата никой от новите треньори или представител на ръководството на „Берое“ няма да дава изявления, свързани с назначенията!

Александър Томаш е роден на 2 септември 1978 г. във Велико Търново.

В кариерата си като футболист Томаш е играл в ЦСКА (София), ОФИ (Крит, Гърция), „Металург“ (Запорожие, Украйна), „Черно море“ (Варна), „Баку“ (Азербайджан), „Славия“ (София), „Берое“ (Стара Загора) и „Етър 1924“ (Велико Търново). Томаш има и 12 мача за представителния национален отбор на България. Той е шампион и носител на Купата на България с ЦСКА, както и шампион на Азербайджан с „Баку“.

Александър Томаш започва своята треньорска кариера като помощник-треньор на Ивко Ганчев в „Берое“ през сезон 2012/13 г. През следващите две години той е старши треньор на „Банско“. В началото на настоящата кампания той пое „Верея“.

Константин Мирчев е роден на 24 юли 1978 г. в София.

В кариерата си като футболист Мирчев е играл в „Етър“ (Велико Търново), „Шумен“, ЦСКА (София), „Спартак“ (Варна), „Черно море“ (Варна), „Омония“ (Арадипу, Кипър), „Онисилос“ (Сотира, Кипър), „Ботев“ (Враца) и „Локомотив“ (Пловдив). Мирчев е част от треньорския екип на Томаш в отборите на „Банско“ и „Верея“.

Тодор Кючуков е роден 6 септември 1978 г. в Първомай.

В кариерата си като футболист Кючуков е играл в отборите на ЦСКА (София), „Марек“ (Дупница), „Черно море“ (Варна), „Сигма“ (Оломуц, Чехия), „Уралан“ (Елиста, Русия), „Родопа“ (Смолян), „Бейра Мар“ (Авейро, Португалия), „Неа Саламина“ (Фамагуста, Кипър), „Македоникос“ (Ефкарпия, Гърция), „Спортист“ (Своге), „КОМ – Миньор“ (Берковица), „Банско“ и „Бдин“ (Видин). Кючуков е част от треньорския екип на Томаш в отборите на „Банско“ и „Верея“.

Днес стана ясно, че договорите на играчите Иво Иванов, Венцислав Василев, Атанас Зехиров и Евртон Джилио – Том няма да бъдат продължени.

Ръководството на „Берое“ благодари на всеки един от тях за показания професионализъм, постигнатите успехи, добрата съвместна работа и им пожелава успех занапред.